עבודת נשים – פיטוריי אישה בזמן ההיריון
החוק הרלוונטי להסדרת עבודת נשים במדינת ישראל הוא חוק עבודת נשים, התשי”ד-1954. חוק זה בא להגדיר את זכויותיהן של הנשים במקומות העבודה, לרבות הריון ולידה, עבודות אסורות ועוד.
לאשה בהיריון זכויות מיוחדות במסגרת העבודה. היא מוגנת יותר ביחס לכל עובד אחר ולמעשה האפשרות לפטר אותה ו/או לשנות את תנאי העבודה שלה, מורכבת ולא פשוטה כלל, אף אם טרם צברה וותק של חצי שנה במקום העבודה.
על פי החוק, על אישה עובדת ליידע את המעביד שלה אודות הריונה וזאת החל מהחודש החמישי להריון. ממועד הדיווח, אסור למעביד להעסיק את העובדת שעות נוספות ו/או עבודת לילה ו/או בימי המנוחה השבועית. כמו כן, אין לפטר עובדת בהריון או להפחית את היקף משרתה באופן שבו תיפגע הכנסתה, אלא באישור שר הכלכלה (התמ”ת לשעבר) ובלבד שהעובדת עבדה במקום העבודה לפחות שישה חודשים.
חוויתם אפליה במקום העבודה? זקוקים לייעוץ? צלצלו אלינו עוד היום:
08-6444166
מכאן, שלעצם הידיעה של המעסיק יש משקל רב וככל שיוכיח, כי לא ידע אודות ההיריון עת התקבלה ההחלטה לפטר את העובדת בהיותה בהריון, אזי צפוי הוא לקבל אישור לכך בנקל.
בחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ”ח-1988 נקבע איסור על הפלייתה של אישה בגין היותה בהריון. לפיכך, היה והודיעה עובדת למעסיקה, כי היא בהריון ובעקבות כך פוטרה מעבודה, אף אם טרם השלימה חצי שנת עבודה כנדרש בחוק עבודת נשים, יכולה היא לתבוע את המעביד על יסוד הפלייתה בניגוד לחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, המאפשר קבלת פיצוי של עשרות אלפי שקלים חדשים גם ללא הוכחת נזק, אלא די שתוכיח כי הופלתה בניגוד לדין.
עם זאת, תביעה כזו חייבת להתבסס על ראיות מוצקות שיהיה בהן כדי לקשור בין הידיעה על ההיריון שלה לבין הפיטורין שבאו בסמוך לאחר מכן.
יודגש, כי עובדת שעבדה פחות מחצי שנה במקום העבודה ופוטרה בהיותה בהריון, עלולה לאבד את זכאותה לגמלת המוסד לביטוח לאומי עבור חופשת הלידה, אם לא צברה די והותר וותק במקום העבודה ומנגד תתקשה מטבע הדברים בנסיבות הריונה, למצוא מקום עבודה חלופי.
בנוסף, מדובר על הפסד הכנסה עד ללידה והחופשה שלאחריה, כמו גם הזכות לפיצויי פיטורין תוך תשעה חודשים מיום הלידה לטובת טיפול בתינוק שנולד, וכן הפיצוי המגיע לעובדת שפוטרה לאחר חופשת הלידה בגובה שתי משכורות לערך, בנוסף להודעה המוקדמת. כלומר מדובר בלא פחות משלושה חודשי שכר.
זאת אם כן אחת הסיבות העיקריות לכך שנושא זה הינו מורכב וקיימים בו איסורים מהדין לפיטוריי אישה עובדת בעת תקופת הריונה, קל וחומר ללא אישור השר ו/או כאשר הפיטורין הן בידיעה גמורה של המעביד ובגין ההיריון עצמו.
בתי הדין האזוריים לעבודה מגלים סובלנות והבנה מינימליים למקרים בהם מפוטרת אשה בשל היותה בהיריון והם לא מהססים לפסוק בחומרה כנגד מעביד הפועל כך.
האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. ייתכן ובמידע חלו השמטות ו/או טעויות. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד. לצורך קבלת ייעוץ משפטי, לרבות המלצות וחוות דעת מקצועית, ניתן ליצור קשר עם המשרד ולקבוע פגישת ייעוץ ללא כל התחייבות.
לקביעת פגישת ייעוץ בנושא עבודת נשים צלצלו עוד היום:
08-6444166