פשיטת רגל של המעסיק
בימים אלו של משבר כלכלי עקב מגיפת הקורונה בישראל ובעולם, לא מעט עסקים ומקומות עבודה מגיעים למצב של חדלות פירעון, אינם יכולים עוד לעמוד בהתחייבויותיהם, קורסים ו/או פושטים את הרגל. במקרה כזה, ניצב העובד בפני שוקת שבורה, שכן שעריי מקום עבודתו סגורים ומסוגרים, ולעיתים אף המעסיק נמנע מלעדכן מראש את עובדיו מיוזמתו, או להשיב לפניותיהם.
השלב הראשון והחשוב ביותר כדי למצות את זכויות העובדים במקרה שכזה, הוא הגשת בקשה לבית משפט למתן צו פשיטת רגל או פירוק כנגד המעסיק. בדרך כלל, כאשר עסק קורס, עוד בטרם הספיקו להתאגד יחדיו העובדים, מוגשת כבר בקשה שכזו ע”י נושים אחרים, בעלי חוב גדולים דוגמת הבנקים וכו’.
במקרים בהם לא הוגשה בקשה כאמור חשוב, כי העובדים יתאגדו ויגישו באמצעות עורך דין המתמחה בדיני העבודה, בקשה מתאימה לבית המשפט כנגד המעסיק שקרס.
בהליך שיתקיים בעקבות הבקשה שתוגש, בית המשפט יכיר בכך שהמעסיק אינו מסוגל לעמוד בחובותיו לנושים, לרבות זכויותיהם של עובדיו, ויוציא תחת ידו צו פירוק למעסיק. במקרה כזה, נכסיי המעסיק מועברים לאחריות נאמן, והנושים מקבלים את חלקם בחוב דרך של חלוקת הנכסים ומימושם.
עובדים שלא קיבלו את שכרם ו/או את פיצויי הפיטורים ו/או הפרשות סוציאליות וכיו”ב, נחשבים בעקבות צו הפירוק לנושים בדין קדימה, כלומר, יש להם עדיפות על פני רוב הנושים אחרים.
רוצים להתייעץ בנושא פשיטת רגל של המעסיק צלצלו עוד היום:
08-6444166
ככל שאין למעסיק נכסים ו/או רכוש הניתנים למימוש והמספיקים לצורך תשלום מלוא חובותיו לעובדים, אזי פרק ח’ בחוק הביטוח הלאומי, התשנ”ה-1995, קובע, כי במקרים שכאלה, המוסד לביטוח לאומי הוא שישלם לעובדים את השכר והפיצויים המגיעים להם, אך יחד עם זאת מדובר בפיצוי חלקי בלבד.
המוסד לביטוח לאומי משלם לעובדים בגין משכורות שלא קיבלו עבור תקופה של עד שנת עבודה אחת, לרבות עבור שעות נוספות, פרמיות ומענקים, פדיון ימי חופשה והבראה וכו’. עם זאת, המוסד לביטוח לאומי אינו משלם בגין אחזקת רכב ו/או טלפון נייד, אש”ל, פדיון ימי מחלה ורכיבים נוספים.
יודגש עוד, כי קיימת תקרת תשלום של המוסד לביטוח לאומי המתעדכנת מפעם לפעם וכיום עומדת על סך של כ-114,000 שקלים חדשים עבור שכר עבודה ו/או פיצויי פיטורים וכן סך של כ-17,000 שקלים חדשים עבור תשלומים והפרשות שלא נעשו ע”י המעסיק, לקופות פנסיה ו/או קופות גמל וכיוצא בזה.
בכל מקרה שהוא, רצוי להיוועץ עם עורך דין לדיני עבודה, אשר הינו בעל הניסיון והידע לתבוע ולקבל את המקסימום עבור כל עובד שמעסיקו פשט את הרגל, הן בפני בית המשפט בהליך של הפירוק והן בפני המוסד לביטוח לאומי, ככל ונדרש הדבר. מאחר ובגין הליכים אלו יש לשלם אגרה, לעתים עדיף כי מספר עובדים יתאגדו ויפנו יחדיו לעורך דין אחד אשר ייצג אותם כקבוצה בבית המשפט ו/או מול המוסד לביטוח לאומי.
האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. ייתכן ובמידע חלו השמטות ו/או טעויות. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד. לצורך קבלת ייעוץ משפטי, לרבות המלצות וחוות דעת מקצועית, ניתן ליצור קשר עם המשרד ולקבוע פגישת ייעוץ ללא כל התחייבות.
לקביעת פגישת ייעוץ צלצלו אלינו:
08-6444166