הודעה בכתב לעובד בדבר תנאי העסקתו
על פי חוק הודעה לעובד (תנאי עבודה), התשס”ב-2002, על מעסיק למסור בידי עובדיו תנאי העסקתם אצלו באמצעות הודעה בכתב. לעניין זה הודעה בכתב יכולה להיות גם חוזה העסקה.
ההודעה תימסר לעובד לא יאוחר משלושים ימים מני אז החל עבודתו אצל המעסיק.
בהודעה זו יפורטו הפרטים דלהלן:
– פרטיי המעסיק והעובד
– מועד תחילת יחסי עובד-מעביד
– תיאור תפקידו של העובד
– ציון הממונה הישיר של העובד (ככל ויש כזה שאינו המעסיק)
– שכרו המלא והמפורט של העובד
– מועד תשלום שכרו זה
– התנאים הסוציאליים שישולמו לעובד ע”י המעסיק
– שעות העבודה (אורך יום העבודה)
– ימי העבודה והמנוחה
זקוקים לעזרה בנושא? צלצלו אלינו עוד היום:
08-6444166
על המעסיק לציין בהודעתו זו, כי אין באמור בה כדי לגרוע מזכויות המגיעות לעובד ע”פ החוק ו/או ע”פ הסכם קיבוצי או צו הרחבה.
היה וישתנו בעתיד תנאיי העסקתו של העובד, על המעסיק לשוב ולמסור בידיו הודעה נוספת אודות תנאי עבודתו החדשים, וזאת בתוך שלושים ימים מיום השינוי בפועל, אלא אם השינוי נוצר עקב שינוי שמקורו בדין.
במקרה ולעובד טרם מלאו 18 על המעסיק למסור לו את תנאי עבודתו בתוך שבעה ימים. הוא האמור אם השתנו תנאי העסקתו, בדומה לעובד רגיל (שבעה ימים במקום שלושים ימים). מעסיק שאינו מוסר הודעה כאמור, מסתכן בסנקציות שיושתו עליו ע”פ דין.
למשל, ניתן לתבוע אותו בבית הדין האזורי לעבודה, וככל ויקבע בית הדין כי המעסיק הפר חובתו זו ביודעין, אזי הוא יכול לחייב את המעסיק בתשלום פיצוי של אלפי שקלים ובמקרים מסויימים גם עשרות אלפי שקלים, זאת אף ללא הוכחת נזק מצד העובד. תקופת ההתיישנות להגשת תביעה בגין רכיב זה הינה שבע שנים.
מלבד הגשת תביעה לבית הדין האזורי לעבודה, ניתן גם להגיש תלונה ליחידת האכיפה של חוקי העבודה במשרד העבודה, אשר בסמכותה לנקוט בפעולות עונשיות כנגד המעסיק, הן ע”י הטלת עיצומים כספיים והן פתיחה בהליך פלילי נגדו.לא זו אף זו, היה ועובד הגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה במסגרת סכסוך שלגבי אחד מרכיביו היה על המעסיק לציין בהודעתו לעובד על תנאי העסקתו, והמעסיק לא מסר הודעה כנדרש, אזי חובת ההוכחה כי פעל במסגרת הסיכום ביניהם תוטל על המעסיק.
על ידי מסירת הודעה כנדרש בחוק, עולים על הכתב זכויותיו וחובותיו של כל צד, והדבר יכול למנוע בהמשך טענות אודות הבטחה שהופרה ו/או הוראה שלא ניתנה וכיו”ב ובכך למנוע הליכים מיותרים בבית הדין האזורי לעבודה, או תלונה ליחידת האכיפה של חוקי העבודה במשרד העבודה.
כמובן, שקיימים מקרים בהם מעסיק חותם על חוזה העסקה אישי עם העובד.
במקרה כזה, יש לראות בחוזה העבודה כהודעה, שמציגה בפני העובד את תנאי העסקתו ובלבד שבחוזה מפורטים הפרטים המצויינים לעיל.
חוק זה נכנס לתוקפו החל מיום 21.6.2002 והיה ולמעסיק עובד שהחל עבודתו אצלו בטרם נחקק החוק ונכנס לתוקפו, אזי עליו למסור הודעה כאמור בתוך 30 ימים מיום שביקש זאת העובד.
האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או להימנעות מהם. ייתכן ובמידע חלו השמטות ו/או טעויות. כל המסתמך על המידע בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד. לצורך קבלת ייעוץ משפטי, לרבות המלצות וחוות דעת מקצועית, ניתן ליצור קשר עם המשרד ולקבוע פגישת ייעוץ ללא כל התחייבות.
לקביעת פגישת ייעוץ ללא התחייבות צלצלו עוד היום:
08-6444166